א) כל חוג בפקולטה יקיים סמינר אחד לפחות בהיקף של 1 נ"ז. על התלמיד להשתתף בסמינר אחד לפחות במהלך הלימודים לתואר (להוציא תלמידי חוג 717, החייבים ב-2 סמינרים בחוגם). המטלות במסגרת הסמינר הן הרצאה ועבודה כתובה.
ב) חוגים רשאים להציע לתלמידים 1 נ"ז נוסף עבור הגשת עבודה מורחבת על נושא הסמינר בהיקף ראוי שיקבע החוג. חוג שיאפשר הרחבת הסמינר בעבודה, יציע את האפשרות הזאת בשנתון. תלמיד המכין סמינר העוסק בעבודת הגמר שלו, לא יוכל להרחיב את העבודה ולקבל נ"ז נוספת.
ג) החוג יבחר במורה לסמינר שיהיה אחראי לחלוקת נושאי הסמינר לתלמידים, קביעת לוח זמנים להרצאות ולקביעת הציון והעברתו למזכירות.
ד) התלמיד ימצא מנחה לסמינר שתחום עיסוקו המדעי קרוב לנושא הסמינר בו הוא מעוניין. מנחה לעבודת הגמר לא יוכל לשמש מנחה לסמינר. שם המנחה ונושא הסמינר יוגשו לאישור מורה הסמינר.
ה) ההרצאה שבה יציג התלמיד את נושא הסמינר תימשך כ- 20-30 דקות ותלווה בדיון של כ- 5-10 דקות.
ו) את העבודה, שתוגש כחיבור או תקציר מדעי על פי החלטת החוג, על התלמיד למסור למנחה הסמינר. העבודה הסמינריונית בכתב תוגש בתוך חודש מסיום הקורס, ובאישור המורה עד לא יאוחר מ- 30 בספטמבר של אותה שנה (על פי סעיף 8.2 בנהלי הוראה ולימודים לגבי מועד הגשת עבודות, https://studentsadmin.huji.ac.il/8.2).
ז) הציון בקורס ייקבע במשותף על ידי מורה ומנחה הסמינר. מורה הסמינר רשאי לבקש לשם כך את חוות דעתם של מורים נוספים בחוג, ואת חוות דעתם של תלמידי הסמינר (במסגרת ביקורת עמיתים). הציון ייקבע על פי אמות המידה הבאות: איסוף חומר רלוונטי, הבנה ואינטגרציה של החומר, ארגונו, והצגתו בכתב ובעל פה; הדגמת כושר חשיבה עצמית וביקורתית; ההשתתפות בדיונים.