תכנית הלימודים

פרטים בשנתון - רשימות קורסים

בואו להתרגש מעולם מקצועי מבוסס מדע
ולפגוש את האנשים המובילים בתחום התזונה

https://www.instagram.com/tzuna.huji/

findus-fb-rgb-1067.png

תקנון נהלי הכשרות קליניות
לסטודנטים וסטודנטיות ללימודי תזונה

בית הספר לתזונה, האוניברסיטה העברית
הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה, רחובות 

בית הספר למדעי התזונה

תכנית הלימודים לקראת תואר בוגר במדעי התזונה (BSc) כוללת 150 נקודות זכות, והיא משלבת קורסי חובה כלליים וחוגיים, קורסי בחירה והכשרה מעשית. הלימודים נמשכים ארבע שנים, ומשלבים לימודים עיוניים ברמה אקדמית גבוהה עם הכשרה קלינית מעשית, אשר החל משנת הלימודים תשפ"ה נכללת כחלק בלתי נפרד מתוכנית הלימודים עצמה.

במהלך הלימודים רוכשים הסטודנטים תשתית מדעית רחבה בתחומים כגון ביוכימיה, פיזיולוגיה, ביולוגיה של התא, גנטיקה ומולקולריה, תוך התמקדות ביישומים בתחום התזונה בקרב יחידים ואוכלוסיות. תכנית הלימודים נבנית בהדרגה – החל מלימודי יסוד במדעי הטבע (כימיה, פיזיקה, ביוכימיה), דרך מדעי החיים, ועד לנושאים קליניים ותזונתיים מתקדמים.

צוות ההוראה של בית הספר כולל מומחים מובילים בתחומי התזונה הבסיסית, הניסויית והקלינית. הסטודנטים נהנים מליווי מקצועי של מרצים וחוקרים מהשורה הראשונה, המלמדים ומשלבים את הידע העדכני ביותר מהשטח ומהמחקר.

במהלך הלימודים מפתחים הסטודנטים מיומנויות מקצועיות הנדרשות לעבודה כתזונאים, ובהן כישורי תקשורת ולמידה, חשיבה עצמאית, ביקורתית ושיטתית, מודעות עצמית ויכולות טיפול מותאמות.

עם סיום התואר, זכאים הבוגרים לתואר BSc במדעי התזונה. בהתאם לחוק, קבלת רישיון כדיאטן/ית קליני/ת מותנית במעבר מוצלח של בחינת הסמכה מטעם משרד הבריאות.

תלמידי מקצועות הרפואה והבריאות מחויבים להתחסן לפי תכנית הבסיס של משרד הבריאות.

למתחילים/ות לימודיהם עד שנה"ל תשפ"ד כולל - הלימודים לתואר בוגר/ת במדעי התזונה יארכו שלוש שנים. למי שמבקש/ת לעסוק במקצוע דיאטן/ית קליני/ת נדרשת הכשרה מקצועית בתזונה קלינית דרך משרד הבריאות.

לפרטים אודות תנאי הקבלה לחוג למדעי התזונה אנא צרו קשר עם המחלקה לרישום ומיון מועמדים באגף מנהל הסטודנטים בטלפון 02-5882882 או בדקו באתר האוניברסיטה.

פרטים בשנתון - רשימות קורסים >>>

 

instagram-nutrition