מס' התמחות: 5881 או 4050
מסלולים
-
בשילוב עם ביוטכנולוגיה - תכנית מלאה לתואר:
ביוטכנולוגיה, מחקרי, התמחות בגנומיקה וביו אינפורמטיקה (790-8943) -
בשילוב עם שאר החוגים - תכנית התמחות נוסף על תכנית החוג הראשי:
התמחות בגנומיקה וביואינפורמטיקה (790-4050)
בעלי תפקידים
|
ראשי ההתמחות: |
פרופ' אורה פורמן
פרופ' איתמר סימון |
|
רכזת ההתמחות: |
ליאת אוחנה |
תיאור ההתמחות
מטרת התוכנית להקנות לתלמידים לתואר מוסמך כלים תיאורטיים וכלים ניסויים לחקר תהליכים בגנום השלם, תוך הכשרתם בתחומי הגנטיקה, הפרוטאומיקה והמחשבים.
תכנית הלימודים בגנומיקה וביואינפורמטיקה כוללת היבטים מתחומי מדעי הטבע, רפואה וחקלאות.
רשאים להציג את מועמדותם תלמידים שסיימו לימודי "בוגר" בציון ממוצע 85 לפחות באחד מהתחומים הבאים: מדעי הטבע, סטטיסטיקה, מדעי המחשב, מדעי הרפואה וחקלאות. לתכנית יתקבלו תלמידים שיבחרו על סמך מיון מוקדם. התכנית מחייבת קבלה ללימודים באחד מחוגי הפקולטאות למדעי הטבע, החקלאות או הרפואה. במהלך השנה הראשונה על התלמיד/ה להתקבל לעבודת מחקר בהנחיית חבר סגל אקדמי.
מבנה והיקף הלימודים
תנאי קבלה
רשאים להציג את מועמדותם תלמידים שסיימו לימודי "בוגר" בציון ממוצע 85 לפחות באחד מהתחומים הבאים: מדעי הטבע, סטטיסטיקה, מדעי המחשב, מדעי הרפואה וחקלאות. יתקבלו תלמידים שיבחרו על סמך מיון מוקדם. התכנית מחייבת קבלה ללימודים באחד מחוגי הפקולטאות למדעי הטבע, החקלאות או הרפואה. במהלך השנה הראשונה על התלמיד/ה להתקבל לעבודת מחקר בהנחיית חבר סגל אקדמי.
לימודי השלמה
בגלל האופי האינטרדסיפלינארי של התכנית, תלמידים בעלי תואר בוגר בתחום מסוים ידרשו ללימודי השלמה בתחומים החסרים להם. לפיכך, תלמידים בעלי רקע במדעי החיים, מדעי הרפואה, או חקלאות ידרשו להשלים קורס יסוד במדעי המחשב ואילו תלמידים עם רקע במדעי המחשב ידרשו להשלים קורסי יסוד במדעי החיים. לימודי ההשלמה יעשו תוך כדי הלימודים לתואר השני. תלמידים עם רקע במדעי המחשב ובמדעי החיים יהיו פטורים מלימודי השלמה.
תוכנית הלימודים
הלימודים כוללים מחקר שמהווה את עבודת הגמר, בהדרכת אחד ממורי החוג הרלוונטי, וכן השתתפות בקורסים בהיקף 15 נ"ז (המהווים מחצית מסך הנ"ז הנדרשים למוסמך בחוג בו רשומים התלמידים).
בכל אחד ממסלולי הלימוד בתחום הגנומיקה, יידרשו התלמידים להשתתף בקורסים הייחודיים לתכנית (ראה בהמשך). מכלל הקורסים האלה, יהוו הקורסים של לימודי היסוד דרישת חובה. ההשתתפות בקורסי ההתמחות תותאם לתוכנית המחקר של כל תלמיד בתיאום עם יועצי התוכנית. שאר נקודות הזכות ייבחרו מקורסים מתחום הביולוגיה, החקלאות, מדעי הרפואה או המחשבים. תוכנית הלימודים תכלול גיוון רב-תחומי כמרכיב חובה, כך שבכל תוכנית יהיו קורסים מתחומי הביולוגיה והמחשבים כאחד. לתוכנית יהיו שני יועצים ותוכנית הלימודים של כל תלמיד תובא לאישורם.
תכנית הלימודים של תלמידי מוסמך מחקרי בפקולטה לחקלאות הלומדים התמחות זו, כוללת 30 נ"ז (להוציא ביוטכנולוגיה בחקלאות הנדרשים ל-36 נ"ז עפ"י דרישות השנתון), מתוכן יש ללמוד מינימום 18 נ"ז ברמת מוסמך ולא יותר מ-6 נ"ז בקורסים ברמת בוגר בחוג.
לימודי יסוד
| 94510 | מבוא לביואינפורמטיקה- מורחב | 5 |
| 81817 | מבנה ותפקיד של מולקולות ביולוגיות | 4 |
ואחד מבין:
| 88895 | כלים חישוביים לפתרון בעיות גנטיות | 3 |
| 81808 | ניתוח ממוחשב של נתונים גנומיים | 6 |
לימודי התמחות
| 76553 | גנומיקה חישובית | 3 |
| 76558 | אלגוריתמים בביולוגיה חישובית | 3 |
| 81865 | מרשתות למולקולות | 5 |
| 73527 | שונות ברצף ה DNA ויישומה | 3 |
| 81850 | ביולוגיה מולקולרית | 4 |
| 52311 | עיבוד נתונים בסטטיסטיקה מודרנית | 4 |
| 52525 | למידה סטטיסטית וניתוח נתונים | 4 |
| 81855 | סדנה בביולוגיה חישובית מבנית | 5 |
| 76564 | גנומיקה של תאים בודדים- מניסוי לאנליזה | 4 |
| 72920 | ביוסטטיסטיקה מתקדמת | 3 |
| 98449 | נושאים מתקדמים בניתוח נתונים ברפואה | 2 |
| 98464 | גנומיקה אישית | 2 |
| 98824 | רפואה מותאמת אישית בסרטן ומחלות ניורו | 2 |
| 73953 | אינטראקציה בין תזונה לגנום | 2 |
| 94615 | השלכות המהפכה הגנומית על הרפואה והמחקר | 4 |
| 94812 | רפואה מולקולרית ואונקוגנומיקה | 4 |
| 94691 | מבוא לביולוגיה מערכתית | 2 |
בנוסף, תלמידים מרקע של מדעי המחשב יוכלו לקחת קורס אחר במדעי החיים ותלמידים מרקע של מדעי החיים יוכלו לקחת קורס נוסף במדעי המחשב או סטטיסטיקה (כפוף לאישור ראש התוכנית).
לימודי השלמה
תלמידים בעלי תואר בוגר בתחום מסוים ישלימו קורסים בסיסיים מתחומים אחרים כמפורט להלן. תלמידי תואר בוגר יוכלו להשתתף בקורסים אלה, כבר במהלך שנת הלימודים השלישית. תלמידי בוגר במסלול המשולב מדעי החיים ומדעי המחשב יהיו פטורים מלימודי ההשלמה. לימודי השלמה "חובה" לא ייחשבו במניין הנקודות לתואר.
לימודי השלמה לתלמידי ביולוגיה, מדעי הרפואה וחקלאות
לימודי חובה
| 67101 | מבוא למדעי המחשב – רגיל | 7 |
לימודי השלמה לתלמידי מחשב, מתמטיקה, פיסיקה, סטטיסטיקה
לימודי חובה
| 72155 | מבוא לגנטיקה | 5.5 |
או
| 94627 | מבוא לגנטיקה כללית | 4 |
וגם
| 72332 | מבוא לביולוגיה מולקולרית | 5 |
או
| 94668 | ביוכימיה, החומר התורשתי והתבטאותו | 6 |
