ביוכימיה, מדעי המזון והתזונה - לימודים לתואר מוסמך

מטרת הלימודים:

החוג ״ביוכימיה, מדעי המזון והתזונה״ מקנה לבוגריו את הידע הדרוש על מנת להתמודד עם פרוייקטים מדעיים חדשניים בנושאים מגוונים אשר רלוונטיים לייצור ועיבוד מזון, בטיחות מזון, שימור מזון, חישת מזון, הקשר בין תזונה ותחלואה, תזונה והזדקנות, ותגובות פיזיולוגיות לחסרים תזונתיים. במסגרת התואר, כל תלמיד/ה מבצע/ת פרוייקט מחקר אישי שמתמקד באחד מנושאים אלו ובהנחיית אחד מחוקרי החוג. במקביל משלים התלמיד במשך שנתיים לימודים עיוניים בהיקף של 24 נקודות זכות, שנקבעים בתיאום עם המנחה, ולפי הכללים שמתוארים בשנתון האוניברסיטה. לאחר סיום התכנית, בוגרינו יכולים להשתלב במחקר ופיתוח בתעשיות ביוטכנולוגיות שונות, וגם במערכת האקדמית.

תחומי ההוראה והמחקר בחוג כוללים:

.1 לימודים כלליים בביולוגיה
.2 היבטים תזונתיים ומולקולריים בביולוגיה של התא
.3 חישת מזון
.4 שימור מזון ובזבוז מזון
.5 בטיחות מזון
.6 נושאים מתקדמים בתזונת האדם
.7 היבטים מתקדמים במטבוליזם
.8 היבטים מתקדמים בטכנולוגיה של מזון

החוג מאגד מגוון חוקרים, שמייצגים גישות שונות ורב תחומיות, ושמתמחים בהיבטים שונים של הנושאים הללו. החל בגישות מולקולריות וביוכימיות, ופיזיולוגיה של אורגניזמים שלמים, וכלה בגישות הנדסיות לייצור מזון ושאלות של קביעת מדיניות. הלימודים לתואר מוסמך ודוקטור שמים את הדגש על פיתוח מיומנויות המחקר שחיוניות על מנת להתמודד עם נושאים אלו.

ביום 3.6 התקיים מפגש זום למתעניים בתואר שני בחוג. להלן קישור להקלטה של המפגש:

מפגש זום