ניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות
קורסים לדוגמא בתכנית:
מנהל עסקים וכלכלה:
מבוא לכלכלה,
התנהגות ארגונית,
ניהול משאבי אנוש,
תורת הצרכן,
יסודות השיווק,
יסודות המימון,
ניתוח דוחות כספיים וניהול אסטרטגי.
ניהול תיירות ומלונאות:
מבוא לתעשיית התיירות,
ארגון ותפעול המלון,
ניהול מערכות מידע,תכנון מערכות מזון לבתי מלון,
שיווק במלונאות ותיירות,
כלכלת תיירות,
ניהול תעופתי וסוכנויות נסיעות,
ניהול שרותי אירוח,
לימודי שפה זרה.
ניהול מזון ותזונה:
ניהול אירועים ומסעדות,
דיאטטיקה,
תורת היין,
סדנה בתורת המזון ואומנות הבישול,
תזונה ופיזיולוגיה,
ניהול מערכות הזנה,
ניהול וביקורת מערכות מזון ומשקאות.
יש אפשרות להשתלב בתכנית משולבת:
תואר ראשון בניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות +
תואר שני במנהל עסקים

מועמדים עם נתוני קבלה גבוהים יכולים להרשם לתכנית.
בתכנית זו עם סיום לימודי תואר ראשון בניהול, מלונאות, משאבי מזון ותיירות
ניתן להמשיך ישירות ללא בחינות או דרישות מיוחדות
ללימודי תואר שני (MBA) בבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית.
מפגשים עם מנהלים בענף
במהלך הלימודים ניתנות סדנאות ונערכים מפגשים עם מנהלים בתעשיית התיירות. כמו כן מתקיימים סיורים מקצועיים עם הדרכה בעסקים שונים כמו בתי מלון, יקבים, חברות קייטרינג ועוד.
הכשרה מעשית (סטאז׳)
החוג מעודד את תלמידיו לבצע הכשרה מעשית בעסקים בתחום התיירות, בהיקף של 800 שעות בשכר (כ- 5 חודשים) שניתן לבצעה במהלך שלוש שנות הלימודים. ההכשרה מקנה ניסיון בעבודה בתעשיית התיירות ומאפשרת להם להשתלב בעסקים השונים עם סיום הלימודים.
לחוג הסכם ייחודי עם מלון Venetian המפורסם בלאס וגאס ארה"ב. סטודנטים נבחרים זוכים להכשרה המתבצעת כחודשיים במהלך הקיץ וכוללת ליווי צמוד של מנהלים והתנסות בכל המחלקות במלון. (בתמונה: אפשרות לסטאז' ב Venetian לאס וגאס סטודנטיות שלנו בהכשרה מעשית ב-Venetian בקיץ 2015)