התמחות באגרו אינפורמטיקה (7725) - לימודים לתואר בוגר            
 

תכנית לימודים המקנה ללומדים בה יידע תיאורטי ומעשי בגישות חישוביות מודרניות בתחום החקלאות, המזון והסביבה.

בעידן המודרני נדרשים כלים חישוביים הן לניהול ועיבוד המידע והן להפקת תובנות. על כך בדיוק אמונה  האגרואינפורמטיקה, שהינה תחום דעת אינטרדיסציפלינרי חדש המשלב בין עולם החקלאות, המזון והסביבה לעולם המתמטיקה, מדעי המחשב, הפיזיקה וההנדסה.

הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת קבלת נתונים רבים מחיישנים הממוקמים בשדה, מהדמיות ברמת המקרו (לווינים מרובי-ערוצים) והמיקרו (מיקרוסקופיה), מאנליזות גנומיות ועוד.

הדרך היחידה לעשות שימוש מושכל במידע רב זה היא על ידי פיתוח דרכים חדשות לשמירה וארגון, עיבוד וניתוח, הכוללות אלגוריתמים מתמטיים, מודלים,תוכנות מחשב, כלים סטטיסטיים ולמידת תוכנה. כך ניתן לחבר מיליוני פיסות מידע לתמונה שלמה המאפשרת לזהות את תבניות הפעולה העיקריות. פיתוח של טכנולוגיות חדשות וגישות חקלאיות מתקדמות בעזרת האגרואינפורמטיקה, מאפשר ביטחון תזונתי לאוכלוסיית העולם המתפתחת תוך שמירה על איכות הסביבה ומשאבי הטבע.

 

אגרו אינפורמטיקה

חטיבת לימודים  (32 נ"ז)  באגרואינפורמטיקה

רוצים לקבל כלים עבור חקלאות מדייקת, תזונה מותאמת אישית, חיישנים חדישים?
מעכשיו ניתן לשלב את הלימודים עם תוכנית חישובית חדשה באגרואינפורמטיקה

תכנית לימודים המקנה ללומדים בה יידע תיאורטי ומעשי בגישות חישוביות מודרניות בתחום החקלאות, המזון והסביבה

מהי אגרו-אינפורמטיקה?

מחקרים רבים בתחום החקלאות, המזון והסביבה עוסקים באיסוף, ניתוח והבנה של מידע כמותי. בעידן המודרני נדרשים כלים חישוביים הן לניהול ועיבוד המידע והן להפקת תובנות. על כך בדיוק אמונה האגרואינפורמטיקה, שהינה תחום דעת אינטרדיסציפלינרי חדש המשלב בין עולם החקלאות, המזון והסביבה לעולם המתמטיקה, מדעי המחשב, הפיזיקה וההנדסה.

אגרואינפורמטיקה: מבנה וקורסים


מה החשיבות בלימוד הנושא?

הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת קבלת נתונים רבים מחיישנים הממוקמים בשדה, מהדמיות ברמת המקרו (לוויינים מרובי-ערוצים) והמיקרו (מיקרוסקופיה), מאנליזות גנומיות ועוד. הדרך היחידה לעשות שימוש מושכל במידע רב זה היא על ידי פיתוח דרכים חדשות לשמירה וארגון, עיבוד וניתוח, הכוללות אלגוריתמים מתמטיים, מודלים, תוכנות מחשב, כלים סטטיסטיים ולמידת מכונה. כך ניתן לחבר מיליוני פיסות מידע לתמונה שלמה המאפשרת לזהות את תבניות הפעולה העיקריות. פיתוח של טכנולוגיות חדשות וגישות חקלאיות מתקדמות בעזרת האגרואינפורמטיקה, מאפשר ביטחון תזונתי לאוכלוסיית העולם המתפתחת תוך שמירה על איכות הסביבה ומשאבי הטבע.

 

למי מיועדת התכנית?

לסטודנטים המעוניינים להעמיק את הידע בגישות חישוביות מודרניות ולרכוש הן את היכולות התיאורטיות והן את היכולות המעשיות בתחום. חטיבת הלימודים משולבת ב-7 מתוך 8 תכניות הלימודים לבוגר (חוגים) בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה: אגרואקולוגיה ובריאות הצמח, ביוכימיה ומדעי המזון, כלכלת סביבה וניהול, מדעי בעלי החיים, מדעי הצמח בחקלאות, מדעי הקרקע והמים ומדעי התזונה. תנאי סף להרשמה: תנאי הקבלה של החוג הרלוונטי, ובנוסף: 

(1) ציון 80 לפחות בבגרות במתמטיקה בהיקף של 5 יחידות,

או

(2) ציון 75 לפחות בבגרות במתמטיקה בהיקף של 5 יחידות וציון 80 לפחות בבגרות בפיזיקה או מדעי המחשב  או בכימיה בהיקף של 5 יחידות,

או

(3) ציון 90 לפחות בבגרות במתמטיקה בהיקף של 4 יחידות וציון 80 לפחות בבגרות פיזיקה או מדעי המחשב או בכימיה בהיקף של 5 יחידות.

תנאי מעבר לשנה ב'

על מנת להמשיך בחטיבה בשנה ב', התלמידים נדרשים להשלים את שלושת קורסי החובה של החטיבה של שנה א'- חדו"א I (71740), חדו"א II (71745) ותכנות בפייתון  1 (71201) עם ציון 80 לפחות בכל אחד מהקורסים.

תלמידים מחוגים בהם הקורס תכנות בסיסית בפייתון נלמד בשנה ב', יעברו לשנה ב' על תנאי ויידרשו לעבור את הקורס עם ממוצע 80 לפחות במהלך שנה ב'.

תנאי הצטרפות לשנה ב'

תלמידים המעוניינים להצטרף לחטיבה בשנה ב' נדרשים לעמוד בדרישות לקבלה לתכנית מבחינת נתוני בגרות ובתנאי מעבר לשנה ב' כפי שהוגדרו מעלה.

לחילופין, תלמידים שלא עומדים בתנאי הקבלה לתכנית עפ"י ציוני בגרות יוכלו להתקבל לתכנית בשנה ב' אם ישלימו את שלושת קורסי החובה של החטיבה של שנה א': חדו"א 1 (71007), חדו"א 2 (71745) ותכנות  בפייתון 1 (71201) עם ציון 85 לפחות בכל אחד מהקורסים.

שימו לב שתלמידים שמצטרפים לחטיבה בשנה ב' עשויים להידרש להשלמת קורסים נוספים של שנה א' בתלות לחוג האם.

 

 

מה לומדים?

חטיבת הלימודים באגרואינפורמטיקה  (32 נקודות זכות)  מיועדת להקנות לבוגריה מגוון יכולות חישוביות. מבסיס מתמטי חזק המשולב בקורסי תכנות בסיסי ומתקדם, דרך יידע בכתיבת מודלים וביצוע סימולציות, בגישות סטטיסטיות לניתוח ”Big Data“, בביואינפורמטיקה, בעיבוד תמונות, בחישה ובחקלאות מדייקת, ועד יכולת שימוש בלמידת מכונה.

 

מה עושים עם זה לאחר סיום הלימודים?

בוגרי החטיבה ירכשו במהלך הלימודים יכולת חישובית גבוהה, ובמקביל יידע רב בתחומי הלימוד: חקלאות ואיכות הסביבה, ייצור המזון, התזונה וכלכלת הסביבה. חברות רבות בתחומי הביו טק, האגרו-טק הפוד-טק ותעשיית התרופות זקוקות בדיוק לידע משולב ולא שגרתי זה. לכן, אנו צופים יתרון משמעותי לבוגרי התכנית הן בהשתלבות בשוק העבודה והן בקבלה לתארים מתקדמים במוסדות בארץ ובחו"ל.

החל משנת הלימודים תשפ"א לבוגרי החטיבה יוענק תואר "בוגר במדעי החקלאות" או "בוגר במדעי התזונה" (בהתאם לחוג הלימוד), בו יצוין שם החוג הראשי.  החטיבה ב"אגרואינפורמטיקה" תצוין רק באישור הלימודים והציונים ולא תופיע בתעודה.

 



בעלי תפקידים בחוג

רכז התכנית: ד"ר אסף לוי

דוא"ל : alevy@mail.huji.ac.il

 

יועצי התכנית: 

ד"ר יונתן פרידמן

דוא"ל: yonatan.friedman@mail.huji.ac.il

ד"ר תמר פרידלנדר

דוא"ל: tamar.friedlander@mail.huji.ac.il


מבנה והיקף הלימודים
חובה
חובה בחוג
חובה
חובה בחטיבה/בתוכנית

חובת בחירה מקורסי החוג

סה"כ

מס שנים לתואר

סה"כ אחוז שכר לימוד לתואר
חובה בחוגחובה בחטיבה/בתוכניתחובת בחירה מקורסי החוגסה"כמס שנים לתוארסה"כ אחוז שכר לימוד לתואר
האתר נבנה ע"יהפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע